Dagtoertaxi - Private taxi tours from Amsterdam >
Dagtoertaxi Artga
Praktische
informatie
Op deze pagina vindt u informatie over de volgende onderwerpen:
Over ons

Artga Taxi is een geregistreerd taxibedrijf met jarenlange ervaring in de Amsterdamse taxibranche.
In de afgelopen jaren werkte eigenaar Arthur Weegeman regelmatig samen met Marius Hovius, eigenaar van het op 1-11-2018 opgeheven bedrijf De Dagtoertaxi. Sindsdien zet Artga Taxi onder de naam Dagtoertaxi Artga de werkzaamheden van De Dagtoertaxi voort, waarbij het webadres dagtoertaxi.nl is blijven bestaan, maar de contactinformatie is gewijzigd.


Ophaalregio

Dagtoertaxi Artga is beschikbaar voor vervoer in één richting dat begint of eindigt op een adres in de wijde regio Amsterdam, en voor dagtoers en dagretours die beginnen en eindigen in die regio.
In overleg kan hiervan soms worden afgeweken tegen betaling van een voorrijtoeslag.


Werktijden

De beschikbaarheid van Dagtoertaxi Artga is beperkt en onregelmatig, maar de varierende werktijden liggen gewoonlijk op werkdagen tussen 4:00 en 20:00 uur. In overleg kan hiervan soms worden afgeweken, mits dit ruim genoeg van tevoren wordt aangegeven.


Vaste prijsafspraken

Dagtoertaxi Artga werkt voor privédagtoers en lange afstand taxidiensten met vaste prijsafspraken, gebaseerd op de in deze website genoemde lange afstand tarieven en de theoretisch snelste route volgens de routeplanner. Uiteraard is het op verzoek ook mogelijk om gewoon "op de meter" te rijden. In dat geval gelden de volgende metertarieven: starttarief € 3,19 plus € 2,35 per kilometer plus € 0,39 per minuut.


Betaalwijze


U rekent altijd rechtstreeks met de chauffeur af aan het eind van een geboden taxidienst.
Dagtoertaxi Artga accepteert contante betalingen in Eurobiljetten van maximaal € 100, Europese betaalpassen met een Maestro or V-pay logo en creditcards van Visa, MasterCard and American Express.
Voor passagiers uit Nederland en andere SEPA-landen (die de mogelijkheid hebben om met een gewone bankkaart te betalen), geldt bij creditcardbetalingen een toeslag van 2%.
Niet geaccepteerde betaalmiddelen zijn Eurobiljetten van € 200 en € 500, vreemde valuta en cheques (inclusief Travellers Cheques).


Algemene Voorwaarden

Dagtoertaxi Artga hanteert de Algemene Voorwaarden voor Taxivervoer d.d. 22 juni 2006.
Deze voorwaarden kunnen worden ingezien via de link Algemene Voorwaarden.

In aansluiting op deze voorwaarden geldt verder het volgende:
Hoewel de taxi is voorzien van een gecertificeerd alarmsysteem en de chauffeur er tijdens stops met begeleiding alles aan zal doen om de taxi te parkeren op een zo veilig mogelijke plaats, is diefstal van bagage of andere achtergelaten spullen uit een onbewaakte taxi te allen tijde uitgesloten van de taxiverzekering. In verband hiermee aanvaardt Dagtoertaxi Artga hiervoor geen enkele aansprakelijkheid en geschiedt het achterlaten van bagage in de onbewaakte taxi geheel voor eigen risico.

Hieronder treft u tevens enkele aanvullende regels aan voor luchthavenvervoer.


Luchthavenvervoer

Een definitieve reservering voor luchthavenvervoer is uitsluitend mogelijk nadat de definitieve vluchtgegevens bekend zijn. Vóór die tijd is het al wel mogelijk om een verwachte vluchttijd door te geven, maar dit zal nog niet als een definitieve reservering worden beschouwd.
Indien het vluchtschema verandert nadat een definitieve reservering is gemaakt kan Dagtoertaxi Artga niet garanderen dat de taxi op het gewijzigde tijdstip nog steeds beschikbaar zal zijn. Zoniet, dan zal dit worden beschouwd als overmacht en zal de afspraak worden geannuleerd zonder verdere wederzijdse kosten.

Bij het maken van een afspraak voor het ophalen vanaf een luchthaven zal de chauffeur de passagiers vooraf laten weten waar hij hen zal treffen. In sommige gevallen kunnen onvermijdelijke parkeerkosten op de luchthaven aan de passagiers worden doorberekend.


Privacyverklaring

Conform de Nederlandse Privacywet beschikt Dagtoertaxi Artga over een privacyverklaring.