Dagtoertaxi - Private taxi tours from Amsterdam >
Privé dagtoer
op maat
Dagtoervoorbeelden en dagtoers op maat

Op deze pagina vindt u 9 voorbeelden van dagtoers met bijbehorende prijzen. Elke dagtoer kan naar uw persoonlijke wensen worden aangepast of geheel worden vervangen door een nieuwe dagtoer op maat.

Alle prijzen zijn inclusief BTW en aanvullende diensten onderweg, maar exclusief entreeprijzen (zie einde pagina), maaltijden, tol- en veerkosten, en alle extra kosten voor de chauffeur tijdens begeleiding, zoals parkeerkosten en zijn eigen entree- en maaltijdkosten. De genoemde daglengtes gaan uit van de gemiddelde tijd die passagiers nodig hebben, en bieden weinig ruimte voor bv. extra museumbezoek of winkelen. Verlenging is mogelijk tegen bijbetaling van € 6,00 per extra kwartier.

1. Platteland, vissersdorpen en molens Zaanse Schans

Deze combinatie van toeristische hoogtepunten en enkele minder beroemde, maar interessante stadjes en dorpen is ideaal voor wie Nederland nog niet echt kent en een dagje de stad uit wil. De rit gaat grotendeels over wat kleinere weggetjes en u bezoekt achtereenvolgens het voormalige eiland Marken, Monnickendam, Volendam, het kaasstadje Edam en de Zaanse Schans, met zijn beroemde molens aan de Zaan, demonstraties van het maken van klompen en van kaas en nog veel meer.
2. Platteland, koopmansstadjes en molens Schermerhorn

Deze dagtoer lijkt (vooral in het begin) op dagtoer 1, maar mijdt de drukste toeristenplekken en toont meer van het "echte" Nederland. Na Marken, Monnickendam en Edam rijdt u naar de molendriegang bij Schermerhorn, waar u in alle rust een molen kunt bezoeken. In het bijbehorende kleine museum ziet u een korte, maar informatieve film over poldermolens en inpoldering sinds de 17e eeuw. U rijdt terug over een mooie route door de dorpen Graft, De Rijp en Middenbeemster.
       7 uur
    € 228 
       7 uur
    € 241
  7 uur
€ 241
   8 uur
   € 315
       7 uur
    € 302 
   7 uur
   € 268
       7 uur
    € 282 
     10 uur
    € 470
 
     10 uur
    € 440 
8. Romantisch Brugge

Hoewel het vanaf Amsterdam een eind rijden is, is deze goedbewaarde unieke oude stad, met zijn vele chocolade- en kantwinkeltjes, twee kathedralen, bijzondere musea en het belfort, de reis zeker waard!
Bij de aangegeven dagduur van 10 uur kunt u ca. 4 uur in Brugge doorbrengen, wat voldoende is om de belangrijkste hoogtepunten te zien en een rondvaart en/of tochtje in een koetsje op de kasseien te maken. Wanneer u meer tijd nodig hebt of onderweg een extra stop wilt maken, bv. in Antwerpen, Gent of bij de Deltawerken, heeft u minimaal 12 uur nodig en betaalt u een toeslag van € 6,00 per kwartier.
9. Antwerpen en Brussel

Deze dagtoer brengt u eerst naar Antwerpen aan de Schelde, met zijn grote kathedraal en zijn gezellige Vlaamse sfeer. In Brussel kunt u struinen langs de prachtige Grote Markt, langs het beroemde Manneken Pis (het handelsmerk van de stad), de sjieke 19e eeuwse winkelarcade Galerie Saint Hubert, en het Koninklijk Paleis en paleispark in de bovenstad, vanwaar u prachtig uitzicht op het centrum heeft. Buiten het centrum kunt u naar het Atomium en het zeer bijzondere huis van de beroemde Belgische Art nouveau architect Victor Horta.
3. Zaanse Schans, landgoederen en Keukenhof óf Haarlem

Deze dagtoer voert bijna alleen maar over mooie kleine weggetjes en door dorpen. Na de Zaanse Schans rijdt u langs de vele landgoederen van Kennemerland, de ruine van Brederode, het Kopje van Bloemendaal, Kraantje Lek, Vogelenzang en wellicht een aantal bloeiende bollenvelden, naar de Keukenhof (alleen als deze open is, in april/mei). In andere seizoenen kunt u de Keukenhof vervangen door bv. een bezoek aan de gezellige historische binnenstad van Haarlem.
4. Rotterdam, molens Kinderdijk, Schoonhoven, Gouda

Tijdens deze dagtoer maakt u eerst een korte stop bij de spectaculaire moderne markthal van Rotterdam. Vervolgens rijdt u naar de beroemde molens van Kinderdijk (Unesco werelderfgoed), vanwaar u via de rivierdijk rijdt naar de veerpont over de Lek. Nadat u bent overgestoken rijdt u door het centrum van het oude stadje Schoonhoven en via een mooi weggetje langs het riviertje de Vlist naar Gouda. Deze stad is niet alleen beroemd om zijn kaas en zijn stroopwafels, maar heeft ook de langste kerk van Nederland, met beroemde gebrandschilderde ramen, een prachtig stadhuis en vele andere interessante monumenten.
5. Giethoorn, Oostvaardersplassen, oude Zuiderzeestadjes

Deze dagtoer voert u eerst over de dijk naar Lelystad, met aan uw linkerhand het IJsselmeer en aan uw rechterhand natuurreservaat de Oostvaardersplassen. Vervolgens rijdt u door de Noordoostpolder, langs de voormalige eilanden Urk en Schokland, en door het oude (Zuiderzee-)havenstadje Vollenhove naar Giethoorn, met zijn romantische grachtjes en bruggetjes en prachtige rietgedekte huizen. Hier kunt u een rondvaart maken of uw eigen bootje huren en zelf rondvaren. U rijdt terug via het mooie oude havenstadje Blokzijl.
6. Molens Stompwijk, Den Haag en Scheveningen, Delft

In deze dagtoer rijdt u voornamelijk op grotere wegen, met uitzondering van een prachtig klein dijkweggetje dat u brengt naar de rustig gelegen 3 molens bij Stompwijk (niet binnen te bezoeken). Daarna maakt u een stadstoer door Den Haag langs o.a. het Mauritshuis, het Binnenhof, het Vredespaleis, het sjieke Lange Voorhout en Scheveningen. De laatste stop is in Delft, waar u een rondwandeling langs de grachtjes en over de Markt met het prachtige stadhuis kunt maken en u op weg daarheen een fabriek van handgemaakt Delfts Blauw kunt bezoeken.
7. Kroller Muller museum and Nationaal Park Hoge Veluwe

Dit museum heeft een vooraanstaande collectie Van Gogh schilderijen en een prachtige uitgestrekte beeldentuin en is uniek gelegen middenin het Park de Hoge Veluwe, dat ooit als privé-jachtgebied werd aangekocht door de rijke heer Kroller. Zijn vrouw verzamelde kunst en stichtte er het museum. In het park kunt u verder het fraaie jachthuis Sint Hubertus bezoeken, gebouwd en ingericht door Berlage.

Entreeprijzen en weblinks voor een aantal van de hierboven genoemde attracties:
Zaanse Schans Vrije toegang, maar wel entreeprijzen voor sommige attracties
Schermerhorn molen en museum €   4,50
Keukenhof € 18,00
Den Haag, museum Mauritshuis € 15,50 (schilderijen van o.a. Rembrandt, Vermeer (meisje met parel)
Delfts Blauw Paauw 1651 / Delftse Pauw Gratis privétoer (vriendelijke kleine fabriek, maar wel met trappen)
Delfts Blauw Royal Delft / Porceleyne Fles € 14,00 voor toer met hoofdtelefoon (mooi gebouw, erg toeristisch)
Kinderdijk molens Vrije toegang, maar wel entreeprijzen voor sommige attracties
Gouda Sint Janskerk €   7,50
Giethoorn €   8,50 rondvaart, € 17,50-€ 27,50 voor een eigen huurboot (4-6 pers)
Kroller Muller museum/
Nationaal Park Hoge Veluwe
€ 20,90 combinatieticket park + museum (het museum is in het
park; de taxi en de chauffeur hebben vrij entree in het park)
Brussel Horta museum € 10,00
Dagtoertaxi Artga